Per què eixe nom?

valencià / castellano

Per què Tuta Revoluta?

Tuta és el nom de pila d’una de les últimes plagues que ha tornat a posar en escac a l’agricultura intensiva. Després d’anys i anys contaminant els camps amb plaguicides, tractant de convèncer a tot el món de les bondats de la lluita química, l’agricultura del DDT i del malatión es veu qüestionada una vegada més per una nova i devastadora plaga que sembla voler dir-nos: no se doneu compte de l’equivocats que esteu? Per més verís que inventeu, sempre sorgirà una nova plaga. La natura es burla de la nostra ignorància.

Revoluta en llatí vol dir tornar de nou. I és que les plagues, aquesta vegada la Tuta, tornen una vegada i una altra per a recordar-nos que l’agroindústria ha perdut el trellat i els nostres camps l’equilibri. I en això estem els que practiquem l’agricultura ecològica, en recuperar l’equilibri perdut, en crear agroecosistemes vius que puguen alimentar-nos sense comprometre la diversitat i la fertilitat de la terra.

Revolutio, paraula llatina de la qual deriva Revoluta, és també origen del terme revolució. I ens agrada pensar que d’alguna manera amb aquest projecte estem questionant l’estat de les coses, que ens permet plantejar-nos altra manera de viure i relacionar-nos.

¿Por qué Tuta Revoluta?

Tuta es el nombre de pila de una de las últimas plagas que ha vuelto a poner en jaque a la agricultura intensiva. Después de años y años contaminando los campos con plaguicidas, tratando de convencer a todo el mundo de las bondades de la lucha química, la agricultura del DDT y del malatión se ve cuestionada una vez más por una nueva y devastadora plaga que parece querer decirnos:¿no os dais cuenta de lo equivocados que estáis? Por más venenos que inventéis, siempre surgirá una nueva plaga. La naturaleza se burla de nuestra ignorancia.

Revoluta en latín significa volver de nuevo. Y es que las plagas, esta vez la Tuta, vuelven una y otra vez para recordarnos que la agroindustria ha perdido el juicio y nuestros campos el equilibrio. Y en eso andamos los que practicamos la agricultura ecológica, en recuperar el equilibrio perdido, en crear agroecosistemas vivos que puedan alimentarnos sin comprometer la diversidad y fertilidad de la tierra.

Revolutio, palabra latina de la que deriva Revoluta, es también origen del término revolución. Y nos gusta pensar que de alguna manera este proyecto es también un cuestionamiento del estado de las cosas, que nos permite plantearnos otra forma de vivir y relacionarnos.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: